Tomaat-paprikasaus Spaanse keuken |
2
grote rode paprikas 1 pakje tomato frito van Heinz 1 ui, fijngesnipperd 1 teentje knoflook 1 visbouillonblokje 2 dl water olijfolie |
De rode paprika's ontdoen van hun vel (15 minuten in een oven van 150ºC, dan in een gesloten zakje voor 10 minuten wegleggen en als het goed is kan het vel er zo afgetrokken worden). Nadat het binnenwerk eruit gehaald is snijd je de paprika's is zo klein mogelijke blokjes. Fruit een gesnipperde ui met een teentje knoflook en de paprika in een beetje olijfolie tot het zacht begint te worden. Voeg hier een pakje Tomato Frito (van bijv. Heinz) aan toe en 2 dl. water met een visbouillonblokje. Laat dit zonder deksel (pas op: dit spat erg) inkoken tot het de dikte van zoiets als ketchup heeft.
Deze saus gebruik ik zelf bij de "paella", maar bij andere visgerechten is het ook erg lekker. Stoof eens kabeljauwfilet in deze saus, voeg hier nog wat italiaanse kruiden aan toe en je hebt een makkelijk en lekker gerecht.