De Spaanse keuken
- Patatas con rape - aardappelen met zeeduivel
- Mero al chocolate - heilbot in chocolade
- Sopa sabrosa - smakelijke soep
- Cazuela de arroz con habas y chorizo - Rijst met tuinbonen en chorizo
- Ajo blanco
- koude knoflooksoep
- Empanadillas
asturianas - Asturiaanse pasteitjes
- Aguacate con
pescado ahumado - Gerookte vis op avocadorondjes
- Pincho
de patata, huevo, atún y gamba - Banderilla van aardappel, ei, tonijn
en gamba
- Pollo
al vino - Kip in wijn
- Atún
marinado - gemarineerde tonijn
- Boquerones
al horno - ansjovis uit de oven
- Aceitunas
con mojo estilo canario - Zwarte olijven in pittige marinade Canarische stijl
- Ensalade de lentejas y
zanahorias - Salade van linzen en worteltjes
- Caballa en escabeche
- makreel in het zuur
- Tortilla al horno
- tortilla uit de oven
- Baskische kip
- Quiche
de gambas - quiche met gamba's
- Adobo
de cerdo - varkensvlees in 'marinade'
- Rape
al brandy - zeeduivel in brandy
- Bacalao a la madrileña
- Bakkeljauw op z'n Madrileens
- Ensalada
de arroz con atún y guisantes - Salade van rijst met tonijn en doperwten
- Tortilla paisana
- boerentortilla
- Pincho de huevo duro
- hapje van hardgekookte eieren met zalm en serranoham
- Tomates rellenos
de bacalao - tomaten gevuld met stokvis
- Champiñones
rellenos - gevulde champignons
- Mojo picón - pikante
rode 'dipsaus'
- Gemarineerde
olijven
- Fiambre de bonito
- Tonijnballetjes in wijnsaus (Tapas)
- Paella Valenciana
- paella met konijn (zonder vis)
- Champiñones
al ajillo - Champignons met knoflook (tapas)
- Canalones
a la Catalana - Cannelloni op Catalaanse wijze
- Salpicón
de rape y mariscos - Zeeduivel met zeevruchten (salade)
- Queso
fresco con mojo de cilantro – verse kaas in koriandermarinade (voorgerecht
of tapa)
- Pincho
de langostino y huevo – geroosterd brood met garnalen en ansjovis (voorgerecht
of tapa)
- Patatas
al horno con pimientos – gebakken aardappelen met paprika (bijgerecht)
- Orejones al
vino tinto – gedroogde abrikozen in rode-wijnsiroop (nagerecht)
- Mojo de cilantro
– koriandersaus
- Manzanas en jarabe
– appels in wijnsiroop (nagerecht)
- Guisantes
a la Valenciana – doperwten à la Valencia
- Filetes
de lenguado rellenos - gevulde rolletjes van tongfilet
- Champiñones
y gambas a la plancha – champignons met garnalen
- Carne
estofado a la asturiana – runderstoofschotel op Asturische wijze
- Caldereta
de ternera al comino – kalfsvlees met komijn
- Buñuelos de buangos
– courgettebeignets
- Espárragos verdes con guisantes - groene asperges met verse
doperwten
- Riñones al jerez - niertjes in sherry
- Arroz con leche - rijst met melk (nagerecht)
- Higados al jerez - kippenlevertjes in sherrysaus (Tapas)
- Flan de manzana - flan van appels (nagerecht)
- Tomates con atún - tomaten gevuld met tonijn
- Pinchitos morunos - Moorse kebab
- Patatas con almejas - aardappelen met venusschelpen
- Huevos al estragón - Eieren met dragon
- Croquetas de patata con gambas - kroketten van aardappel
met garnaaltjes
- Arroz negro - zwarte rijst
- Agua Valencia (variant op de sangría)
- Sangría
- Salmonetes con fritada de cebolla - salmonetes met gebakken
uien
- Gazpacho
- Sardinas a la mostaza - sardines met mosterdsaus
- Sardinas al horno - sardines uit de oven
- Truchas al Jerez - Forel Jerez-stijl
- Salmón y espárragos en salsa verde - Zalm en asperges in
groene saus
- Pollo a las hierbas - kip met kruiden
- Mero al estilo canario - Heilbot op Canarische wijze
- Lomo de cerdo a la cerveza - varkenslende in het bier
- Ensalada de mariscos - zeevruchtensalade
- Allitas de pollo en escabeche - Kippenvleugeltjes in kruidenazijn
- Merluza en ajada a la gallega - Kabeljauw in Galicische
saus
- Rodajas de merluza al azafrán - Kabeljauwmoten in saffraansaus
- Langostinos gratinados - gegratineerde langostines
- Bonito fresco al Jerez - Verse bonito Jerez-stijl
- Tomaticán (carne con tomate) - vlees met
tomaten (Tapas)
- Carne con tomate - vlees met tomaten (Tapas)
- Alioli - knoflooksaus
- Pollo con cigalas - kip met rivierkreeftjes
- Chipirones a la española - inktvisjes op z'n Spaans
- Pisto Manchego - groenteschotel (Tapas)
- Patatas bravas - aardappelen met pikante tomatensaus (Tapas)
- Patatas alioli - aardappelen in knoflookmayonaise (Tapas)
- Pà amb tomaquet - knoflookbrood met tomaat (Tapas)
- Mejillones salteados - gesauteerde mosselen (Tapas)
- Gambas cocidas con salsa romesco - garnalen in romescosaus
(Tapas)
- Ensaladilla rusa - Russische salade (Tapas)
- Calamares fritos a la Romana - gefrituurde pijlinktvis
à la Romana (Tapas)
- Albóndigas en salsa de cognac - gehaktballetjes in cognacsaus
(Tapas)
- Gambas en salsa de tomate picante - Garnalen in gekruide
tomatensaus (Tapas)
- Pulpo con patatas - octopus met aardappelen
- Tomaat-paprikasaus
- Paella zoals mijn schoonmoeder het maakte
- Conejo a la ribera - "oeverkonijn"
- Zarzuela de pescados y mariscos
- Anguilas en salsa picante de tomate - paling in pikante
tomatensaus
- Caracoles - slakken
- Uientortilla volgens mijn schoonmoeder
- Mejillones y almejas en salsa de tomate y vino blanco -
Mosselen en venusschelpen in tomaten-wijnsaus
- Cocido Gallego
- Conejo con aceitunas - Konijn met olijven
- Arroz a Banda - rijst puur
- Visbouillon op z'n Spaans
- Salsa de Tomate- Tomatensaus
- Linzen met chorizo en vlees
- Gambas al ajillo (gambas met knoflook)
- Pollo en salsa de ajo - kip in knoflooksaus
- Estofado de ternera - stoofpot van kalfsvlees
- Arroz con cordero - rijst met lamsvlees