De Spaanse keuken

  1. Patatas con rape - aardappelen met zeeduivel
  2. Mero al chocolate - heilbot in chocolade
  3. Sopa sabrosa - smakelijke soep
  4. Cazuela de arroz con habas y chorizo - Rijst met tuinbonen en chorizo
  5. Ajo blanco - koude knoflooksoep
  6. Empanadillas asturianas - Asturiaanse pasteitjes
  7. Aguacate con pescado ahumado - Gerookte vis op avocadorondjes
  8. Pincho de patata, huevo, atún y gamba - Banderilla van aardappel, ei, tonijn en gamba
  9. Pollo al vino - Kip in wijn
  10. Atún marinado - gemarineerde tonijn
  11. Boquerones al horno - ansjovis uit de oven
  12. Aceitunas con mojo estilo canario - Zwarte olijven in pittige marinade Canarische stijl
  13. Ensalade de lentejas y zanahorias - Salade van linzen en worteltjes
  14. Caballa en escabeche - makreel in het zuur
  15. Tortilla al horno - tortilla uit de oven
  16. Baskische kip
  17. Quiche de gambas - quiche met gamba's
  18. Adobo de cerdo - varkensvlees in 'marinade'
  19. Rape al brandy - zeeduivel in brandy
  20. Bacalao a la madrileña - Bakkeljauw op z'n Madrileens
  21. Ensalada de arroz con atún y guisantes - Salade van rijst met tonijn en doperwten
  22. Tortilla paisana - boerentortilla
  23. Pincho de huevo duro - hapje van hardgekookte eieren met zalm en serranoham
  24. Tomates rellenos de bacalao - tomaten gevuld met stokvis
  25. Champiñones rellenos - gevulde champignons
  26. Mojo picón - pikante rode 'dipsaus'
  27. Gemarineerde olijven
  28. Fiambre de bonito - Tonijnballetjes in wijnsaus (Tapas)
  29. Paella Valenciana - paella met konijn (zonder vis)
  30. Champiñones al ajillo - Champignons met knoflook (tapas)
  31. Canalones a la Catalana - Cannelloni op Catalaanse wijze
  32. Salpicón de rape y mariscos - Zeeduivel met zeevruchten (salade)
  33. Queso fresco con mojo de cilantro – verse kaas in koriandermarinade (voorgerecht of tapa)
  34. Pincho de langostino y huevo – geroosterd brood met garnalen en ansjovis (voorgerecht of tapa)
  35. Patatas al horno con pimientos – gebakken aardappelen met paprika (bijgerecht)
  36. Orejones al vino tinto – gedroogde abrikozen in rode-wijnsiroop (nagerecht)
  37. Mojo de cilantro – koriandersaus
  38. Manzanas en jarabe – appels in wijnsiroop (nagerecht)
  39. Guisantes a la Valenciana – doperwten à la Valencia
  40. Filetes de lenguado rellenos - gevulde rolletjes van tongfilet
  41. Champiñones y gambas a la plancha – champignons met garnalen
  42. Carne estofado a la asturiana – runderstoofschotel op Asturische wijze
  43. Caldereta de ternera al comino – kalfsvlees met komijn
  44. Buñuelos de buangos – courgettebeignets
  45. Espárragos verdes con guisantes - groene asperges met verse doperwten
  46. Riñones al jerez - niertjes in sherry
  47. Arroz con leche - rijst met melk (nagerecht)
  48. Higados al jerez - kippenlevertjes in sherrysaus (Tapas)
  49. Flan de manzana - flan van appels (nagerecht)
  50. Tomates con atún - tomaten gevuld met tonijn
  51. Pinchitos morunos - Moorse kebab
  52. Patatas con almejas - aardappelen met venusschelpen
  53. Huevos al estragón - Eieren met dragon
  54. Croquetas de patata con gambas - kroketten van aardappel met garnaaltjes
  55. Arroz negro - zwarte rijst
  56. Agua Valencia (variant op de sangría)
  57. Sangría
  58. Salmonetes con fritada de cebolla - salmonetes met gebakken uien
  59. Gazpacho
  60. Sardinas a la mostaza - sardines met mosterdsaus
  61. Sardinas al horno - sardines uit de oven
  62. Truchas al Jerez - Forel Jerez-stijl
  63. Salmón y espárragos en salsa verde - Zalm en asperges in groene saus
  64. Pollo a las hierbas - kip met kruiden
  65. Mero al estilo canario - Heilbot op Canarische wijze
  66. Lomo de cerdo a la cerveza - varkenslende in het bier
  67. Ensalada de mariscos - zeevruchtensalade
  68. Allitas de pollo en escabeche - Kippenvleugeltjes in kruidenazijn
  69. Merluza en ajada a la gallega - Kabeljauw in Galicische saus
  70. Rodajas de merluza al azafrán - Kabeljauwmoten in saffraansaus
  71. Langostinos gratinados - gegratineerde langostines
  72. Bonito fresco al Jerez - Verse bonito Jerez-stijl
  73. Tomaticán (carne con tomate) - vlees met tomaten (Tapas)
  74. Carne con tomate - vlees met tomaten (Tapas)
  75. Alioli - knoflooksaus
  76. Pollo con cigalas - kip met rivierkreeftjes
  77. Chipirones a la española - inktvisjes op z'n Spaans
  78. Pisto Manchego - groenteschotel (Tapas)
  79. Patatas bravas - aardappelen met pikante tomatensaus (Tapas)
  80. Patatas alioli - aardappelen in knoflookmayonaise (Tapas)
  81. Pà amb tomaquet - knoflookbrood met tomaat (Tapas)
  82. Mejillones salteados - gesauteerde mosselen (Tapas)
  83. Gambas cocidas con salsa romesco - garnalen in romescosaus (Tapas)
  84. Ensaladilla rusa - Russische salade (Tapas)
  85. Calamares fritos a la Romana - gefrituurde pijlinktvis à la Romana (Tapas)
  86. Albóndigas en salsa de cognac - gehaktballetjes in cognacsaus (Tapas)
  87. Gambas en salsa de tomate picante - Garnalen in gekruide tomatensaus (Tapas)
  88. Pulpo con patatas - octopus met aardappelen
  89. Tomaat-paprikasaus
  90. Paella zoals mijn schoonmoeder het maakte
  91. Conejo a la ribera - "oeverkonijn"
  92. Zarzuela de pescados y mariscos
  93. Anguilas en salsa picante de tomate - paling in pikante tomatensaus
  94. Caracoles - slakken
  95. Uientortilla volgens mijn schoonmoeder
  96. Mejillones y almejas en salsa de tomate y vino blanco - Mosselen en venusschelpen in tomaten-wijnsaus
  97. Cocido Gallego
  98. Conejo con aceitunas - Konijn met olijven
  99. Arroz a Banda - rijst puur
  100. Visbouillon op z'n Spaans
  101. Salsa de Tomate- Tomatensaus
  102. Linzen met chorizo en vlees
  103. Gambas al ajillo (gambas met knoflook)
  104. Pollo en salsa de ajo - kip in knoflooksaus
  105. Estofado de ternera - stoofpot van kalfsvlees
  106. Arroz con cordero - rijst met lamsvlees